• Evaluación y modelización del crecimiento de Listeria monocytogenes en paté de salmón ahumado 

      Garrote Achou, Chajira Camila (2021)   Trabajo Fin de Máster/Master Amaierako Lana  OpenAccess
      Hasta el momento, no se ha estudiado en profundidad la cinética de crecimiento de Listeria monocytogenes en patés elaborados con productos pesqueros. En el presente estudio se evaluó la capacidad de crecimiento de 6 cepas ...
    • Influence of acid adaptation on the probability of germination of Clostridium sporogenes spores against pH, NaCl and time 

      Valero, Antonio; Olagüe Ramos, Elena; Medina Pradas, Eduardo; Garrido Fernández, Antonio; Romero Gil, Veronica; Cantalejo Díez, María Jesús Upna Orcid; García Gimeno, Rosa María; Pérez Rodríguez, Fernando; Posada Izquierdo, Guiomar Denisse; Arroyo López, Francisco Noé (MDPI, 2020)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      The Clostridium sp. is a large group of spore-forming, facultative or strictly anaerobic, Gram-positive bacteria that can produce food poisoning. The table olive industry is demanding alternative formulations to respond ...
    • Modeling the growth of six Listeria monocytogenes strains in smoked salmon pâté 

      Bolívar, Araceli; Garrote Achou, Chajira Camila; Tarlak, Fatih; Cantalejo Díez, María Jesús Upna Orcid; Correia Peres Costa, Jean Carlos; Pérez Rodríguez, Fernando (MDPI, 2023)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      In this study, the growth of six L. monocytogenes strains isolated from different fish products was quantified and modeled in smoked salmon pâté at a temperature ranging from 2 to 20 °C. The experimental data obtained for ...

      El Repositorio ha recibido la ayuda de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología para la realización de actividades en el ámbito del fomento de la investigación científica de excelencia, en la Línea 2. Repositorios institucionales (convocatoria 2020-2021).
      Logo MinisterioLogo Fecyt