Listar por autor "Pérez Rodríguez, Fernando"
Mostrando ítems 1-3 de 3
-
Evaluación y modelización del crecimiento de Listeria monocytogenes en paté de salmón ahumado
Hasta el momento, no se ha estudiado en profundidad la cinética de crecimiento de Listeria monocytogenes en patés elaborados con productos pesqueros. En el presente estudio se evaluó la capacidad de crecimiento de 6 cepas ... -
Influence of acid adaptation on the probability of germination of Clostridium sporogenes spores against pH, NaCl and time
Valero, Antonio; Olagüe Ramos, Elena; Medina Pradas, Eduardo; Garrido Fernández, Antonio; Romero Gil, Veronica; Cantalejo Díez, María Jesús ; García Gimeno, Rosa María; Pérez Rodríguez, Fernando; Posada Izquierdo, Guiomar Denisse; Arroyo López, Francisco Noé (MDPI, 2020) Artículo / ArtikuluaThe Clostridium sp. is a large group of spore-forming, facultative or strictly anaerobic, Gram-positive bacteria that can produce food poisoning. The table olive industry is demanding alternative formulations to respond ... -
Modeling the growth of six Listeria monocytogenes strains in smoked salmon pâté
Bolívar, Araceli; Garrote Achou, Chajira Camila; Tarlak, Fatih; Cantalejo Díez, María Jesús ; Correia Peres Costa, Jean Carlos; Pérez Rodríguez, Fernando (MDPI, 2023) Artículo / ArtikuluaIn this study, the growth of six L. monocytogenes strains isolated from different fish products was quantified and modeled in smoked salmon pâté at a temperature ranging from 2 to 20 °C. The experimental data obtained for ...